13 Şubat 2013 Çarşamba

İç Hat Biletlerde Kimlere İndirim Uygulanır ?


Bebeklere uygulanan indirimler  0-2 yaş arasındaki bebekler, iç hat uçuşlarında gidiş veya gidiş-dönüş yolculuklarda, havayolu şirketlerinin uyguladığı indirim kapsamında yer alırlar. Bebekler koltuk verilmeksizin seyahat etmek durumundadırlar. Biletleme esnasında , doğum tarihini gösteren resmi bir belgenin alanda ibraz edilmesi gerekmektedir. Uçuş içi emniyet kuralları gereğince bir yetişkin en fazla bir bebeğe refakat edebilir. Birden fazla bebek ile seyahat edilecek ise, diğer bebek için çocuk bileti kesilmesi gerekmektedir.

Çocuklara Uygulanan İndirimler 


İç hat uçuşlarda 3 yaşını doldurmuş , 13 yaşından küçük çocuklar yaklaşık %33 oranında çocuk indiriminden faydalanabilirler.Dış hat uçuşlarda ise bu indirim uçuşun notuna kurallarına göre değişkenlik gösterebilir. İndirimler hakkında daha detaylı bilgileri 0850 252 1 264  nolu  Anıtur Uçak Bileti çağrı merkezlerimizden öğrenebilirsiniz.

 Yaşlılara Uygulanan İndirimler 

 60 yaşını doldurmuş yolcular iç hat ve dış hat ayrımı yapılmaksınız  , havayolu kuralları dahilinde %15 oranında indirimlerden faydalanabilirler.. Fakat bilet düzenleme esnasında yaşınızı nufus cüzdanınızı veya başka herhangi bi resmi belge ile kanıtlamanız gerekmektedir. Askerlik İndirimleri Her hava yolunun her uçuşunda uygulanan bir indirim türü değildir.. THY bazı parkurlarda asker indirimleri uygulanamaktadır.Asker indirimleri genel % olarak bilinemez.. o esnada THY ' nın hangi parkurunda ne kadar indirim uyguladığı ile ilgili bir durumdur.. Asker indirimleri ile ilgili detaylı bilgiyi 0850 252 1 264 nolu  çağrı merkezi numaramızdan öğrenebilirsiniz. 

Engellilere Uygulanan İndirimler 


Engelli yolcular' ın indirim prosedürler engel derecesi sınıfı çeşitine göre farklılık göstermektedir .. Genel veya kısmı felç sonucu refakatçisiz hareket edemeyen veya kısıtlı hareket edebilen yolculara, görme engelli yolculara (her iki gözü %90 ve üzerinde görme engelliler), her iki ayağını ve/veya bacağını kullanamayan yolculara, uçak içinde olağan ve olağanüstü herhangi bir durumda fiziksel ve/veya zihinsel nedenlerle kişisel güvenlikleri veya konforları (yemek, tuvalet vb.) açısından kendi kendilerine yeterli olmak konusunda engelle karşılaşacak ve hızlı hareket etmeleri istendiğinde bunu yerine getiremeyecek durumda olan yolculara, % 40 oranında “engelli indirimi” uygulanmaktadır. Yukarıda tanımı verilen herhangi bir kategoride engelli olduğunu belgeleyen (özel veya devlet hastanesinden alınmış doktor raporu ya da heyet raporu ile) yolcularımız, seyahatleri için geçerli ücretin uygulama koşulları özürlü indirimi uygulamasına izin veriyorsa, bu indirimden faydalanabilirler. 

Uçak Bileti Kampanyaları ' nı yayınladığımız kategoriye de gözatabilir, size uygun kampanyaları tespit edebilir ve bağlantıları takip ederek yada 0850 252 1 264 nolu Anıtur Uçak Bileti hattımızı arayarak ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Türk Hava Yolları 'nın  31 Ocak 2013 - 28 Şubat 2013 Tarihleri arasında Tüm İç Hat uçak biletlerinde uyguladığı %25 Öğrenmen İndirimi de dönemsel uçak bileti indirimleri arasındadır.
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Havacılık Haberleri Tüm hakları saklıdır.İzinsiz kopyalanamaz veya başka bir platformda yayımlanamaz