5 Nisan 2013 Cuma

607 MİLYON DOLAR KAZANDIRACAK TALPA PROJESİ

Türk Sivil Havacılığı'nın (THY) gelişimine paralel olarak artan yolcu sayısı ve uçak sayısı nedeniyle havada uçuş rotalarının yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.

Yolcu uçaklarının özellikle askeri hava koridorlarını kullanamaması nedeniyle mesafelerin daha da uzaması bazı ek maliyetlere neden oluyor. Hava trafiğinin yüzde 160 oranında artış göstermesi yetkilileri maliyetleri düşürmek için bazı projeler geliştirmeye yöneltti.


Bu projelerden biri de hava sahasının kısaltılması ve mesafelerin daha yakın hale getirilmesi. Askeri hava sahasının kullanılması ve bunun gibi bazı projelerin hayata geçirilmesi ile yılda 170 milyon dolar tasarruf edileceğini söyleyen TALPA (Turkey Airline Pilots’ Association) yani Türkiye Havayolu Pilotları Derneği, konuyla ilgili bir görsel hazırlayıp sundu.

Söz konusu planda hava trafiğinin kısaltılmasının ve uçakların daha rahat bir uçuş gerçekleştirmesinin ardından elde edilecek tasarruf miktarını da kalem kalem açıklayan Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), mevcut yollar ile kısaltılmış yolları da karşılaştırarak ortaya bir tablo çıkardı.

TALPA'nın açıkladığı gerçekler ve maliyet hesaplarına ulaşmak için tıklayınız..
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Havacılık Haberleri Tüm hakları saklıdır.İzinsiz kopyalanamaz veya başka bir platformda yayımlanamaz