5 Nisan 2013 Cuma

AY SONU KULELER KAPANIYOR

Amerika Federal Havacılık Dairesi, zorunlu harcama kesintileri bünyesinde bütçesinden milyonlarca dolar kısabilmek için bu ay sonuna kadar 149 hava kontrol kulesini kapatacak.

Zorunlu federal harcama kesintileri bünyesinde, ülke genelindeki diğer 148 küçük havaalanında olduğu gibi Maryland Frederick havaalanındaki kontrol kulesi de kapanıyor. Hava trafik kontrolörleri yoğun hava sahasındaki pilotlara bundan böyle yön göstermeyecek. Havaalanı Müdürü Kevin Daugherty ise “Bu kulenin kapatılması bizi geriye götürecek” diye konuşuyor.


Havaalanı müdürü Kevin Daugherty: “Kontrol kulesinin kapatılmasının, Maryland eyaletinin ikinci en yoğun havaalanındaki ekstra güvenlik tabakasını ortadan kaldıracak. Eğer şirket jetleriyle, eğitim uçuşları yapan planörlerle, helikopterler havada birbirine karışıyorsa, herşey altüst olabilir. Buraya kontrol kulesi yapılmasının ve hizmete açılmasının nedeni bunu önlemekti.” diyor.

Mamie Ambrose ise Federal Havacılık Dairesi’nin burada yaşanan sıkışıklıktan dolayı kule koymayı uygun gördüğünü ama şimdi birden bire bunu güvenlik sorunu olmaktan çıkardığını ve henüz 1 yılını bile doldurmamış bu kuleyi kapatmak istediklerini söylüyor.

Havaalanı açık kalacak fakat pilotlar iniş ve kalkış koordinasyonlarını kendi aralarında telsizle sağlayacak.

Frederick’teki yetkililer hava trafiğini ve iş imkanlarını başka bir yere taşıyacak olsa da, kulenin kapatılmasının hava sahasındaki güvenliği etkilemeyeceğini düşünülüyor.
Sosyal Medya Kanallarında Paylaş :
 
Copyright Havacılık Haberleri Tüm hakları saklıdır.İzinsiz kopyalanamaz veya başka bir platformda yayımlanamaz